Olukorra põhjustas seadusepunkt, mille kohaselt on kanepi tarnimise litsentsi võimalik taotleda ainult alkohoolsete jookide edasimüüjatel, kellest paljudel tekkis karmide nõuete tõttu aga raskusi loa saamisel.

„Arvestades marihuaana üle ootuste hüva müüki ja tõsiasja, et mitmetes poodides hakkab kaubavaru kiiresti otsa lõppema, tuleb olukorraga viivitamatult tegeleda,“ rõhutas osariigi maksuamet juba pühapäeval vajadust suurendada mõnuainet tarnivate edasimüüjate arvu. „Kui probleemi edasimüüjate litsentsidega kiiresti ei lahendata, võib võimetus poodidele kaupa tarnida päädida tuhandete töökohtade kaotuse ja turuseisakuga.“

Nevada kuberner Brian Sandoval, kes võitles küll kunagi kanepi legaliseerimise vastu, otsustas sel nädalal pikemalt kõhklemata kehtestada eriolukorra, et võimaldada osariigi seadusandjatel parandada vajalikke paragrahve eesmärgiga puudujääki leevendada.

Nevada on üks viiest USA osariigist, kus marihuaana on mõnuainena seaduslik. Vähem kui kolme miljoni elanikuga osariigi maksutulu tõotab tänavu tänu kanepimüügi seadustamisele kasvada kümnete miljonite dollarite võrra, hindab uudisteagentuur AP.