Kunagine majandusminister Liina Tõnisson astus Keskerakonna liikmeks 1994. aastal, kuid lahkus sealt 2005. aastal, pärast mida kandideeris riigikokku SDE nimekirjas. 2007. aastal lahkus ta aga parlamendist, viidates, et koalitsiooni saadikul pole riigikogus midagi teha.

Tõnissoniga samal perioodil oli Keskerakonna liige ka Sven Mikser, kes pärast Keskerakonnast lahkumist astus Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda. Aastatel 2010. kuni 2015. oli Mikser SDE esimees, misjärel sai selle koha enesele 2011. aastal erakonnaga liitunud Jevgeni Ossinovski.

Koos Mikseriga lahkus Keskerakonnast Jaanus Marrandi, kes ühines koos samuti Keskerakonnast lahkuva Toomas Alatalu ja 2004. aastal Keskerakonnast välja visatud Robert Lepiksoniga 2005. aastal Rahvaliiduga. Robert Lepikson lahkus Rahvaliidust juba 2007. aastal. Alatalu astus Rahvaliidust välja 2009. ja Marrandi 2010. aastal ning mõlemad liitusid 2011. aastal SDE-ga.

2012. aasta märtsis otsustas Keskerakonna juhatus erakonna maine väidetava kahjustamise eest erakonnast välja visata Kalle Laaneti. 2015. aastal pääses Laanet riigikokku ringkonnamandaadiga.

Samuti 2012. aasta kevadel lahkusid Keskerakonnast Inara Luigas, Lembit Kaljuvee, Deniss Boroditš, Ain Seppik, (toonane) Vilja Savisaar-Toomast, Siiri Oviir, Toomas Varek ja Rainer Vakra. Erakonnast lahkumise tõttu lahkusid ka riigikogu Keskerakonna fraktsioonist Vakra, Boroditš, Luigas ja Kaljuvee, kes paigutati istuma tagumisse pinki. 2013. aasta alguses asutasid endised keskerakondlased MTÜ Demokraadid.

2013. aastal liitusid Ain Seppik, Deniss Boroditš, Toomas Varek ja Vilja Toomast Reformierakonnaga ja Kalle Laanet tegi sama järgneval aastal. Selle tulemusel võis Reformierakonna fraktsioon arvestada riigikogus kahe lisahäälega (Boroditši ja Laaneti omaga). Rainer Vakra ja Inara Luigas liitusid 2013. aasta detsembris sotsidega ja nii sai ka SDE fraktsioon riigikogus kaks lisahäält.

Keskerakonna asutajaliige Lembit Kaljuvee pole pärast Keskerakonnast lahkumist ühegi erakonnaga liitunud ja ka Siiri Oviir lahkus poliitikast.

2013. aastal ühines Keskerakonnaga Meelis Pai, kes üsna kohe pärast seda sai linnapea nõunikuks. 2015. aastal sai Paist Tallinna linnahalli nõukogu esimees, möödunud aastal sõlmis ta lepingu linnahalli kunstilise juhi kohale, mistõttu tegevlinnapea Taavi Aas ta 2016. aastal nõukogu esimehe kohalt vabastas. Pai jäi ilma ka kunstilise juhi kohast ja lahkus tänavu märtsis ka erakonnast.

Toomi ja Savisaare võimaliku nimekirja ootuses on huvitav ka fakt, et 2013. aastal viskas Keskerakond erakonnast välja 70 inimest, kes kandideerisid kohalikel valimistel mõne teise erakonna või valimisliidu nimekirjas Keskerakonna nimekirja vastu.