Tippkohtumisel arutati energiateemade, Atlandi-ülese koostöö ning julgeolekuküsimuste üle. Oma sõnavõtus riigipeade arutelul keskendus president Kaljulaid küberjulgeoleku olulisusele. Ta rõhutas, et kuigi kõikidel riikidel on oma huvid, oleme me siiski üksteisega seotud ja seda sõltumata riikide suurusest. "Euroopa Liit ja USA on koos igal juhul tugevam globaalne jõud," ütles president Kaljulaid. Ta lisas, et seepärast on oluline tihe koostöö NATO-s, kus Ameerika Ühendriikidel on juhtiv roll.

"Selles koostöös on igal riigil oma roll ning Eesti on seda täitnud. Jah, see on teada, et meie panustame oma 2% kaitsekuludele, aga sellest ehk olulisemgi on meie panus küberjulgeoleku vallas. Inimesed ja ettevõtted on juba ammu kübersfääris ning valitsused ei tohi jääda viimasteks, kes sinna jõuavad. Eesti on seni ainus digiühiskond maailmas, mis näitab, et sõltumata suurusest saavad kõik demokraatlikud riigid panustada sellesse, et oleksime üheskoos tugevamad ja üksteisele kasulikumad. Seda nii füüsilises kui küberruumis," lisas riigipea.

Varssavis toimunud tippkohtumine tõi ühise laua taha Eesti, Läti, Leedu, Poola, Rumeenia, Slovakkia, Sloveenia, Tšehhi, Ungari, Bulgaaria, Austria ja Horvaatia riigipead ning erandkorras Ameerika Ühendriikide presidendi.

Kohtumise ühispilti jagas president Kersti Kaljulaid ka oma Twitteris:

USA riigipea rahvusliku julgeoleku nõuniku H.R. McMasteri sõnul peab Trump Varssavis täna suure tähtsusega ajaloolise kõne. USA riigipea kavatseb meenutada poolakate vaprust teise maailmasõja ajal, kutsudes üles samasugusele julgusele praegustel väljakutsuvatel aegadel.

Trump peab oma kõne täna Eesti aja järgi kell 14. Delfi vahendusel on võimalik seda vaadata otse.