Väikese Ivani (Vanja) otsingutesse Lätis on kaasatud juba vähemalt 2000 vabatahtlikku, kuid paraku pole otsingud seni tulemusi andnud. Poissi on otsitud kohalikest aedadest, trepikodadest, keldritest, aedadest, mänguväljakutelt, metsast ning mere äärest. Vabatahtlike otsijate sõnul pole välistatud, et poiss võib olla Leedus, Eestis või mõnes muus Euroopa riigis, vahendab TVNET.

Eesti politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Olja Kivistiku sõnul pole Läti politsei poissi rahvusvaheliselt teadmata kadunuks kuulutanud, küll aga on Eesti korrakaitsjad saanud esmase info poisi kadumisest.

Vanjal on heledad juuksed, sinised silmad ning päevitunud nägu. Ta on 120 sentimeetrit pikk, seljas on tal sinine pluus ja jalas sinised püksid. Igasugune informatsioon poisi asukoha kohta on oodatud telefonile 112 või 22 084 084.

5-aastane Vanja astus kodust välja laupäeval kella 8.30 paiku ning pole siiamaani tagasi tulnud. Perekond tegi politseile avalduse pühapäeval. Nimelt ei ööbinud poisi ema kodus ning arvas, et Vanja on koos vanaemaga. Poisi vanaema oli aga veendunud, et Vanja on koos perega.

Naabrite sõnul on Vanja peres varem mitmeid konflikte olnud ning vaatamata poisi noorele eale, on teda tihti nähtud kodust kaugel jalutamas.

Kohalike sõnul nähti poissi ühistranspordis, kus ta ütles, et läheb magusat ostma. Samas ei olnud Vanjal kaasas raha ega ka telefoni.

Lätis kadunud 5-aastane Vanja