Linnavalitsus kiitis kolmapäeval heaks kokkulepete projektid seoses Lilleküla staadioni ehitamisega.

Tallinna abilinnapea Toomas Vitsutil on volitus kokkulepped allkirjastada. „Oleme põhjalikult arutanud, kuidas neid probleeme lahendada, mis seoses Lilleküla staadioniga üles kerkisid, oleme üritanud leida konsensust eesmärkides, kuhu me tahame välja jõuda,” lausus Vitsut kolmapäeval ajakirjanikele, lisades, et probleemid on leidnud oma lahenduse.

Tallinn finantseeris Lilleküla staadionit olulises ulatuses. „Tallinna linn tegi omal ajal ettemakse, et ehitada välja Marta tänava pikendus ja juurdepääsud harjutusväljakutele, 14,4 miljoni krooni eest,” sõnas Vitsut.

See tähtaeg väljaehitamiseks oli möödunud aasta 15. september. „Nüüd me lepime kokku, et see investeering saab mõnevõrra hiljem ära tehtud. Marta tänava pikendus saab valmis oktoobri lõpuks,” sõnas abilinnapea.

Teine oluline summa oli sissemakse aktsiakapitali kokku 24,9 miljonit krooni. Tallinna linn on juba varem vastu võtnud otsuse, et nad ei osale Lilleküla staadioni äriühingus. „Me oma seisukohta muutnud pole,” lausus Vitsut. „Me oleme sama meelt, et staadion tuleb valmis ehitada. Kui me väga resoluutselt hakkame neid summasid FC Flora käest välja nõudma, siis on selge, et see staadioni valmisehitamine viibib veel tükk aega ja võib lõpuks tekkida oht, et see investeering raisku läheb.”

Praegune kokkulepe sisaldab Vitsuti sõnul aega, mille jooksul sellest rahast ei räägita — see on kaks aastat. „Selle jooksul lepime kokku, kuidas linn selle raha tagasi saab. See toimub maksegraafiku alusel ja mitte kiiremini kui viie aasta jooksul, et mitte tekitada FC Florale makseraskusi.”

Vitsuti sõnul uue kokkuleppe kohaselt viiviseid ei küsita

Kolmas summa, mis Tallinna linn on Lilleküla staadioni ehituseks maksnud, on 1,77miljonit krooni VIP-loožide omandamiseks. Praegu on sõlmitud eelleping rendilepingu sõlmimiseks.

Pohlak lausus, et tal on tunne nagu väikesel poisil, kes on huligaanide poolt pikali lükatud ja järsku taas jalgele aidatud. „Eks nüüd see väike poiss rapsib oma teksadelt ja kampsunilt tolmu, ja tegutseb edasi,” lausus ta.

„Kui see mahalöömine algas, kui ma seal pikali olin ja me karjusime ja sõimasime üksteist, siis mulle tundus alguses, et kui Vitsut kirjutas, et staadion peab olema kõigile, et kuradi rajakas,” lausus Pohlak. „Siis ma mõtlesin, et peab mõtlema positiivselt.”

Pohlaku sõnul on ta inimene, kes poliitikat ei tunnista. „Nüüd ma sain aru, et see, mida härra Vitsut ütles, et staadion peab olema linnaelanikele avatud, et see pole ju tegelikult paha poliitika, see on linnavalitsuse ja tema erakonna poliitika osa ja ma austan seda.”

„Mul on praegu väga hea meel selle kokkuleppe üle,” lausu Pohlak ja kätles Savisaarega.

Pohlak lausus, et kavatseb rajada Lilleküla staadioni juurde ka nn rahvastaadioni, kus on kunstmuru. „Seda saavad siis kella 9-21 linnakodanikud kasutada,” lisas ta.

Staadion peaks Pohlaku sõnul valmima kõige hiljemalt aastaks 2005. Kokku läheb staadioni rajamine koos infrastruktuuriga maksma 240,6 miljonit krooni.