Töödejuhatajad ja ka väga kõrged juhid suhtlevad palju lihttöölistega, kuigi eks seda kommunikatsiooni võiks alati rohkem olla nii suures ettevõttes. Uuemad töölised enamasti palka väga palju ei saa (räägin keevitajatest/torumeestest tms), kõigub ehk 1500-1800 ringis ilma ületundideta.

Ületunde tuleb aeg-ajalt ja näiteks nädalavahetuse eest saab nädala palga. See-eest on palju lisaboonuseid, nagu näiteks töökoha haigekassa, oma tervisepunkt ja arstid töö juures iga päev, massööri juures saab tublisti käia aasta jooksul (ja seda kusjuures töö ajast). Miks lihttöölisi Eestis nii ei kohelda?

Soomes on lihttöölised selle kõik endale välja võidelnud. Näiteks nagu ametiühingud. Eestis peaksid kõik nii öelda tavalist tööd tegevad inimesed kokku tulema ja endale paremaid tingimusi nõudma. Praegugi üritab valitsus just lihtklassilt hüvesid lõigata ja ametiühingud võtavad ette suuri samme, et valitsus oma tahtmist ei saaks. Ise olen vahel mõlgutanud mõtteid, et võiks Eestisse tagasi tulla. Hirmutav on muidugi see, et kuidas see välja näeks.