Ajalehel The Times õnnestus saada ligipääs videomaterjalile islamiäärmuslaste kohtumisest enne laupäevaõhtust kaubiku- ja noarünnakut, mille tagajärjel jättis elu kaheksa ja sai viga pea poolsada inimest.

27-aastane Khuram Butt, 30-aastane Rachid Redouane ja 22-aastane Youssef Zaghba kohtusid rünnaku eel eelmise nädala esmaspäeval Ida-Londonis asuva ainult moslemitele mõeldud jõusaali ees.

Ühtlasi avaldati video hetkest, mil kolm terroristi politseinike poolt maha lasti. Videokaadritelt on näha, kuidas üht juhuslikku möödakäijat kõigi kolme terroristi poolt pussitatakse, misjärel saabub autoga sündmuskohale kolm politseinikku, kes astuvad džihadistidega otsekohe vastamisi. Mõne sekundi pärast on kaheksa minutit õudusi läbi. Tulevahetuse järel lebab kolm džihadisti elutuna tänaval.

Rünnakueelsel esmaspäeval kohtusid kolm äärmuslast aga Ummah Fitness Centre nimelise jõusaali ees. Videolt on näha, kuidas mehed lahkuvad kaamera vaateväljast, et kavandada rünnakut paigas, kus neid ei nähta ega kuulda. Nad naasevad kümnekonna minuti pärast silmnähtavalt lõbusas meeleolus ja kallistavad üksteist.

Zaghba lahkub seejärel koos Redouane'iga ja Butt naaseb jõusaali, mis on Ramadani ajal avatud kella kolmeni öösel.

Ajaleht The Times kirjutas sel nädalal, et jõusaali, kus 27-aastane Butt töötas, juhtis ekstremist Anjem Choudary, kes aitas välja koolitada 2005. aasta 7. juuli Londoni terrorirünnakute ninamehi.

Julgeolekuteenistus Mi5, politsei, aga ka siseministeerium on iga päevaga, mil ilmneb uut teavet ründajate kohta, üha suurema avalikkuse kriitikatule all suutmatuse tõttu mitmetest hoiatustest hoolimata rünnak ära hoida.

Suurbritannia ametnikud väitsid eile, et nad ei saanud itaallastelt Zagbha kohta piisavalt infot, kuigi Itaalia väidab, et teavitas saareriiki vahetult pärast noormehe kinnipidamist teel Süüriasse Islamiriigi eest võitlema.