Ajaleht The Washington Post toetub luuredirektorile lähedal seisvatele allikatele, kelle sõnul otsustas endine senaator Coats keelduda seesuguse palve täitmisest.

Trump palus ajalehele teadaolevalt Coatsil ja CIA direktoril Mike Pompeol pärast luurebriifingu lõppu ruumist mitte lahkuda, tehes nendega juttu Flynnist, kes oli juba toona oma Venemaa ja Türgi sidemetega seoses FBI uurimise all.

Kohtumise ajal sarjas Trump allikate sõnul Comeyt ja Juurdlusbüroo uurimist. Teadaolevalt palus riigijuht sel kohtumisel meestel ka avalikult teatada, et kahtlus tema kampaaniameeskonna kokkumängust Venemaaga on jama.

„Direktor Coats ei kõnele oma eravestlustest presidendiga,“ ütles rahvusliku luuredirektori pressiesindaja Brian P. Hale teisipäeval ajalehele. „Ta ei ole, sellegipoolest, tundnud kunagi survet riigipea või kellegi teise poolt viimase administratsioonist seoses luureküsimuste või käimasolevate uurimistega.“

Coats annab täna senati luurekomitee ees neil teemadel tunnistusi. Homme astub sama komitee ette juba FBI endine direktor Comey.