"Samas ei tule keegi selle peale, et midagi tavalisest selle püha tõttu erineb. Eile oli aga ebameeldiv üllatus jäätmejaama väravas, kus polnud ühtki hoiatust, aga väravad oli kinni. Kaks autot pöörasid just sama targalt tagasi nagu meiegi, autod hoolikalt ehitusjäätmeid täis laotud. Lahkudes sõitis veel kaks autot Rahumäe jäätmejaama juurde. Umbes 10 minutiga pidi 5 autot samatargalt tagasi pöörama. Kes iganes kodus remonti teinud, saab aru, kui närvi selline asi ajab. Väraval pole ka ühtegi silti, et miks see suletud on. Mis asi on nelipüha ja miks seda peetakse ja kas sellel on mõtet," küsib kodanik nõutult.

MTÜ Keskkonnateenused projektijuht Jaana Parkeri sõnul olid eile kõik Tallinna linna jäätmejaamad suletud seoses riigipühaga. "Veebilehtedel oli info kajastatud ja nähtav. Isiklikult lisasin meie koduleheküljele info pühapäeva varahommikul. Samuti kajastasime seda meie Facebooki lehel," sõnas Parker.

"Ei võta seisukohta, kas antud päev peaks olema riigipüha või mitte, see on Riigikantselei pädevuses ilmselt. Peaaegu kõik kiriklikud pühad tekitavad segadust kuna tundub, et neid pühi ei tähistata ning seetõttu ei olda nendest ka teadlikud," selgitas Parker Delfile.

Eesti Kiriku kodulehel on selgitatud, et nelipühade tähistatakse, sest Jeesus tõusis pärast ristilöömist kolmandal päeval surnuist üles, veetis seejärel 40 päeva oma jüngritega ning läks tagasi Isa juurde. Nendele pöördelistele sündmustele järgnes nelipüha ning täitus Jeesuse tõotus.