Tsahkna alustab visiiti esmaspäeval New Yorgist, kus ta kohtub ÜRO rahuvalveoperatsioonide osakonna juhi Jean-Pierre Lacroix’ ja operatsioonide toetusosakonna juhi Atul Khare’ga.

Teisipäeval, 6. juunil esineb kaitseminister Tsahkna Washingtonis USA strateegiliste ja rahvusvaheliste uuringute keskuse iga-aastasel sümpoosionil, mis keskendub Euroopa Liidu ühisele julgeoleku- ja kaitsepoliitikale. Kaitseminister annab sümpoosionil ülevaate julgeoleku- ja kaitseteemadest, mis on esiplaanil Eesti Euroopa Liidu Nõukogu eesistumise perioodil.

„Euroopa Liidu kaitsealane tegevus ning NATO peavad üksteist täiendama, sest julgeolekuolukord ja Euroopa inimeste kasvav soov suurema turvalisuse järele nõuab ka Euroopa Liidult jõulisemaid meetmeid liidu kaitsmisel,“ ütles kaitseminister Tsahkna.

Kolmapäeval, 7. juunil osaleb Margus Tsahkna koos Läti ja Leedu kaitseministritega mõttekoja Atlantic Council konverentsil, kus räägitakse, millised peaksid olema liitlaste suurendatud kohalolekule järgnevad sammud kaitse ja heidutuse tagamisel Euroopas.

Visiidi jooksul kohtub kaitseminister Tsahkna ka USA Senati rahaeralduse komisjoni liikme ja viimaste valimiste presidendikandidaadi senaator Marco Rubio ja rahaeralduskomisjoni liikme senaator Jack Reediga ning Esindajatekoja Balti toetusgrupi kaasesimehe John Shimkusega.