"Sel aastal pole sarnaseid teateid olnud, aga aastate lõikes on neid ette tulnud. Selliste asjade meisterdamine eeldab ikka seda, et lähed poodi, ostad hakkliha ja kõik need sisendid sinna sisse. See on läbimõeldud tegevus," räägib Valner.

"Klaasikillud, naelad, žiletitükid, rõhknaelad, kalakonksud, knopkad. Mida kõike pole selliste pallide sisse pandud. Selline haige inimene peab seda ju omamoodi nautima. See on looma jaoks väga raske surm," kirjeldab Valner, mida varasematel juhtumitel on selliste surmavate söötade sisse pandud.

Valneri sõnul peaks oma võimalikult tähelepanelik ja selliseid söötasid märgates kohe sotsiaalmeedia vahendusel ka teiste kodukandis elavatele loomasõpradele teada andma. Raskem on Vanleri sõnul nende loomadaega, kes elavad eramajades ja liiguvad oma aias vabalt ringi. "Umbes 10 aastat tagasi oli juhtum Tallinnas, kus eraaedades mürgitati 38 koera. "Sa ei käi iga päev ju aeda läbi. Lihtsam viis ongi paigaldada turvakaamerad ja olla valvas," soovitab Eesti Loomakaitsjate Liidu president.