Konverentsi teema on sel aastal „Trumpi administratsioon: arenguraport“.

Valge Maja ei jäta midagi juhuse hooleks, saates bossi kaitsma kõvad tegijad: rahvusliku julgeoleku nõuniku H.R. McMasteri, kaubandusministri Wilbur Rossi ja uue strateegi Chris Liddelli. Kas president võib ka isiklikult kohale ilmuda, pole teada.

Bilderbergi peamees, USA endine välisminister Henry Kissinger külastas Trumpi Valges Majas mõni nädal tagasi, et arutada „Venemaa ja muid asju“, ning kindlasti oleks Bilderbergi konverents maailma mõjukaima mehe jaoks ideaalne võimalus arutada Trumpiga maailma asju, kirjutab Guardian.

Kindlasti nämmutatakse Bilderbergi klubis läbi NATO riigipeade noomimine Trumpi poolt Brüsselis. Tagasisidet andma on kutsutud NATO peasekretär Jens Stoltenberg, kes juhib arutelu „Transatlantiline kaitseallianss: kuulid, baidid ja taalad“. Stoltenbergiga tulevad kaasa Hollandi kaitseminister ning mitmed Euroopa poliitikud ja parteijuhid.

Selleaastases kutsutute nimekirjas on näiteks veel Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) direktor Christine Lagarde, Hollandi kuningas Willem-Alexander ning Cui Tiankai – Hiina suursaadik USA-s.

Hiina teema arutamisel osalevad mainitud suursaadik Cui, USA kaubandusminister, USA rahvusliku julgeoleku nõunik, kaks USA senaatorit, Virginia osariigi kuberner, Luure Keskagentuuri (CIA) kaks endist direktorit ning hulk USA suurinvestoreid.