Karistuse ülejäänud osa ehk kaks aastat mõistis kohus talle tingimisi kolmeaastase katseajaga, vahendab ERR.

Lääne ringkonnaprokuratuur süüdistab Samer Khtabi oma abikaasa kehalises väärkohtlemises, vägistamises ja tema tapmisega ähvardamises. Süüdistuse järgi ähvardas Khtabi oma naise mullu 12. novembril põlema panna. Naise vastu toimunud väidetavast vägivallast sai teada pere tugiisik, kes teavitas sellest politseid.

Eelmisel nädalal alanud kohtuprotsessil ei tunnistanud mees end ühekski esitatud süüdistuses süüdi.
Ühtlasi pani kohus Khtabile kolmeks aastaks lähenemiskeelu oma abikaasale. Ajaleht Lääne Elu kirjutas eile, et Khateb ei tohi kannatanule minna lähemale kui viis meetrit, samuti ei tohi ta naisega ühendust võtta telefoni või interneti teel ega mingil muul moel välja arvatud juhul, kui see puudutab ühiste laste kasvatamise küsimusi.

Karistuse kandmise aja jooksul tuleb Khatebil elada kohtu poolt määratud elukohas, ilmuda igal nädalal kriminaalhooldaja juurde ja ta ei tohi Eestist lahkuda kauemaks kui 15 päeva. Kohus mõistis Khatebilt ka välja menetluskulud summas 4195,65 eurot.

Prokuröril Indrek Kaldal ja kaitsjal Janek Valdmal on õigus otsus edasi kaevata, kuid kumbki ei soovi seda teha enne, kui on saanud võimaluse tutvuda kohtu motiveeritud otsusega, mis tehakse kättesaadavaks 13. juunil.