Samm oli tingitud sellest, et uurijad pole suutnud välja selgitada, kas Manchesteri pommirünnakus kahtlustatav Salman Abedi tegutses üksinda, vahendab BBC peaministri sõnu.

Kõrge ohutaseme tõttu kaitsevad Suurbritannia olulisi objekte sõjaväelased. Peaministri sõnul asuvad sõjaväelased turvama olulisi avalikke kohti, abistamaks relvastatud politseinikke korra hoidmisel. Sõjaväelasi võib lähiajal näha ka muudel avalikel üritustel, ka kontsertidel.

Kui esmalt spekuleeris Briti meedia, et korra hoidmisse kaasatakse ligikaudu 5000 sõdurit, siis BBC eksperdi Frank Gardneri hinnangul jääb see number siiski sadadesse.

Peaministri sõnul ei soovi ta avalikkust "liigselt alarmeerida", kuid leiab, et tegu on "proportsionaalse ja mõistliku reaktsiooniga".

Esmaspäeva õhtul toimus Manchesteri Arenal plahvatus, milles hukkus teadaolevalt vähemalt 22 inimest ja vigastatuid oli enam kui poolsada. Plahvatus toimus pärast poplaulja Ariana Grande kontserti, mil inimesed hakkasid lahkuma areenalt.

Pommirünnaku korraldaja oli Briti politsei teatel 22-aastane Salman Abedi. Abedi oli varasemast Briti võimudele tuttav. Juhtunuga seoses on vahistatud üks 23-aastane inimene.