Lääne ringkonnaprokuratuur süüdistas 25-aastast Brit-Edyt liiklusnõuete rikkumises ettevaatamatusest ja selle tulemusena kahe inimese surma põhjustamises. Eile mõistis Pärnu maakohus naise liiklusõnnetuse põhjustamises süüdi.

Ema ja tütre surmaga lõppenud liiklusõnnetus juhtus 6. veebruaril 2015. aastal Pärnumaal Valga-Uulu maantee 102. kilomeeril. Süüdistuse järgi põhjustas Brit-Edy liiklusohtliku olukorra, kui asus lörtsisel ja soolalumisel tiheda liiklusega teel Hyunday Getz’i roolis mööda sõitma tema ees liikunud sõiduautost Toyota Yaris.

Möödasõidul kaotas Brit-Edy oma auto üle kontrolli ja sattus külglibisemisse. Talle vastu sõitnud veoauto juht pidurdas külglibisemises autole otsasõidu vältimiseks järsult, kuid sattus selle tõttu ka ise külglibisemisse ning põrkas kokku autoga Toyota Yaris, millest Brit-Edy oli mööda sõitnud.

Veoauto ja Toyota Yaris sõitsid kokkupõrke tulemusena teelt välja ning sõiduautos olnud naine ja tema 5-aastane tütar hukkusid.

"Kuigi ema ja tütre surma põhjustas kokkupõrge veoautoga, oli prokuratuuri hinnangul veoautojuhi käitumine tingitud hädaseisundist, kus ta püüdis ära hoida kokkupõrget juhitavuse kaotanud Hyunday Getziga," ütles prokurör Merry Tiitus. "Kogutud tõendite pinnalt on prokuratuur seisukohal, et tagajärgede eest peab vastutama ohtlikku möödasõitu alustanud juht, kes oma ettevaatamatusega tegelikult ohuolukorra tekitas."

Prokurör palus kohtul Brit-Edy süüdi mõista ja karistada teda 2 aasta ja 10 kuu pikkuse tingimisi vangistusega 3- aastase katseajaga. Samuti palus prokurör määrata süüdlasele kohustus osaleda liiklusalases sotsiaalprogrammis ning võtta temalt mootorsõiduki juhtimisõigus 2 aastaks. Kohus nõustus prokuröri palutud karistusega.