Juba nädal kestnud kaitseväe suurimal õppusel Kevadtorm oli paljudel ajateenijatel täna puhkepäev. Ent mitte kõigil, sest kõrgetele külalistele tuli näidata õppusel kasutatavat tehnikat. „Tänavune Kevadtorm on erakordne, sest nii palju tehnikat pole kunagi varem õppustel kasutatud,“ sõnas brigaadikindral Indrek Sirel.

Kaitseväe keskpolügoonile oli üles rivistatud üle 30 ühiku lahingutehnikat.

Kutsutud külalistele tutvustati õppus kulgu ning anti ülevaade Eesti kaitseväe, liitlaste ja Eesti kaitsetööstuse liidu tehnikast. Ühtlasi tegid Eesti kaitsetööstusettevõtted live-demo, millega näidati uuemaid kaitsetööstuslahendusi. Oma võimekust demonstreerisid ka kaitseväe meedikud, kes olid üles seadnud välihospidali.

Alates homsest liiguvad üksused kõige põnevamasse faasi, milleks on lahingutegevus brigaadi tasemel.

Muuhulgas esitleti:
Bristol Trust – isikuvarustus, imitatsioonirelvad, sh nt peos õhatav käsigranaat
I.V.A Leon – optilised- ja tulejuhtimissüsteemid
Nefab – relvakastid jms, millega lõhkeaineid ohutult transportida,
Profline – erivarustus ja rõivastus
Samelin – rõivastus, jalatsid jms
Telegrupp – kommunikatsioonilahendused
Milrem – UGV-d ehk mehitamata maismaasõiduk
Threod Systems – droonid
ELI – droonid/multirootorid, simulatsioonirelvad, liikuvad sihtmärgid jms.
Defendec – piirijälgimisseadmed, sensorid

Kevadtormil osaleb ligi 9000 kaitseväelast, reservväelast ja kaitseliitlast ning liitlas- ja partnersõdurit. Lisaks eestlastele ja Tapal paiknevatele brittidele, prantslastele, taanlastele ja ameeriklastele osalevad Kevadtormil kaitseväelased Kanadast, Saksamaalt, Hollandist, Poolast, Soomest, Rootsist, Lätist, Leedust, Ukrainast ja Gruusiast. Taevas võib näha USA, Poola, Belgia ja Hispaania lennuvahendeid.