Iisraeli suursaadik USA-s Ron Dermer neid teateid ei kommenteerinud, kuid väljendas kindlust Iisraeli-USA suhete kohta, vahendab CNN.

„Iisraelil on täielik kindlus meie luureandmete jagamise suhtes Ühendriikidega ning me ootame väga selle suhte süvendamist tulevatel aastatel president Trumpi ametiajal,“ ütles Dermer.

Trump rääkis Lavrovile ja Venemaa suursaadikule USA-s Sergei Kisljakile väidetavalt sellest, kuidas Islamiriik kavatseb kasutada sülearvutipomme lennukites. Ilmselt ei paljastanud Trump otseselt informatsiooni allikat.

Trumpi rahvusliku julgeoleku nõunik H.R. McMaster ütles teisipäeval, et Trumpi käitumine kohtumisel venelastega oli täiesti asjakohane.

„Selle artikli eeldus, et presidendil oli mingisugune vestlus, mis oli sobimatu või mille tagajärg oli mingisugune vääratus rahvusliku julgeoleku vallas, on vale,“ ütles McMaster.

Valge Maja pressisekretär Sean Spicer ütles teisipäeval ajakirjanikele, et ei saa kommenteerida, kas Iisrael oli Trumpi venelastega jagatud informatsiooni allikas.

„Ma ei saa spetsiifiliselt seda kommenteerida,“ ütles Spicer, kuid lisas, et on rahul Iisraeli kinnitusega kindlaks jäämise kohta luureandmete Trumpi administratsiooniga jagamise kokkuleppele.

„Ma olen ilmselgelt rahul, nähes suursaadik Dermeri kommentaari,“ ütles Spicer, lisades hiljem, et Valge Maja hindab seda kommentaari.

„See öeldud, ei kavatse ma seda rohkem kommenteerida,“teatas Spicer.

Iisraeli luureteenistuse Mossad endine ülem Danny Yatom ütles aga CBS Newsile, et Iisrael mõtleb edasipidi kaks korda, enne kui edastab USA-le väga tundlikku informatsiooni.