Tallinna kommunaalameti tellimusel teostatud Valdeku tänava (lõigus Vabaduse pst – Männiku tee) rekonstrueerimistööde käigus rajati tänavale sademeveekollektor, rekonstrueeriti veevarustuse ja kanalisatsioonitorustikud, rekonstrueeriti tänavavalgustus, paigaldati sõidu-ja kõnniteedele uus asfaltkate, vahetati välja äärekivid, korrastati haljastus ning paigaldati liikluskorraldusvahendid. Ülekäiguradadele rajati erivalgustus.

Jalakäijate ohutuse tagamiseks ning sõidukite liikumiskiiruse piiramiseks on Lootuse pst, Astri tn ning Võidu tn ristmikud lahendatud tõstetud ristmikena. Ülekäiguradadel on vaegnägijate liiklemise hõlbustamiseks rajatud reljeefsetest kõnniteeplaatidest sillutisribad.

Valdeku tänava remont algas 2016. aasta 15. septembril ning pidi lõppema detsembriks. Novembris selgus, et lumesaju tõttu teeremonti jätkata ei saa.

Talveperioodil oli Valdeku tänava tee-ehitustööde tehnoloogiline paus, teatas Raepress. Esimese tööna on plaanis äärekivide korrastamine ja seejärel killustikaluste profileerimine.

Valdeku tänava (lõigus Vabaduse pst – Männiku tee) tänava rekonstrueerimise projekti koostas SKA Inseneribüroo OÜ. Peatöövõtja oli TREF Nord AS.

Ehitustööde kogumaksumus oli 1,3 miljonit eurot, millest 0,14 mln eurot finantseeris AS Tallinna Vesi.