Eile kell 15.43 teatati, et Lasnamäel Smuuli teel on katmata kanalisatsioonikaevu kukkunud pardipojad. Päästjad toimetasid neli väikest parti maapinnale tagasi. Edasi tegeles nendega pardiema

"Ema lapsega jalutas ja nägi emaparti kaevukaane juures prääksumas. Lapse huvist läksid vaatama, sealt nägid läbi kanalisatsiooniluugi nelja pardipoega," kirjeldab Kreek tänast päästeoperatsiooni Lasnamäel Smuuli teel.

"Läksime kohale, tegime luugi lahti. Meelitasime kolm tükki välja, tõstsime nad kahvaga välja," räägib Kreek. Pardipoegadele tundus nimelt taskulambi valgusvihk mõistlik suund, kuhu suunas liikuda. "See tundus neile mugavam kui kottpime rentsel," tõdeb päästja Kreek.

Kolm parti kätte saanud, kihutas pardiema juba eemaloleva tiigi suunas. Neljas pardipoeg oli nimelt juba torustikus nägemisulatusest eemale paterdanud.

Ent temagi tuli meelitamise peale välja, lihtsalt järgmise luugi juures. "Pardiema läks kolme pardiga eemalolevasse tiiki. Neljanda viisime talle järele," lausub Kreek.

Päästeamet märgib, et sellistesse kaevudesse kukuvad sisse ka inimesed. Õnnetuste vältimiseks peavad objektide haldajad kaevud ja muud augud katma nii, et nendesse kukkumine on võimatu. Nähes tähistamata ja ohtlikku auku või kaevu, on kõige mõistlikum helistada kohalikku omavalitsusse ja sellest teada anda.