Avaliku arvamuse küsitlusest, mille tellis ajaleht Bild am Sonntag ja viis läbi uuringufirma Emnid, tuli välja, et Kristlik-Demokraatlik Liit (CDU) koos oma Baierimaal tegutseva sõsarparteiga Kristlik-Sotsiaalne Liit (CSU) püsib valimiste võitmise kursil, vahendab uudisteagentuur Reuters.

36% sakslastest toetab liidukantsler Angela Merkeli juhitavat erakonda, mida on sama palju kui nädala eest. Martin Schulzi juhitavate sotsiaaldemokraatide (SPD) toetus jätkab aga langemist, olles sel nädalal 29%, mida on kahe protsendipunkti võrra vähem kui seitsme päeva eest.

Küsitlus, mis viidi läbi kõigest nädal enne võtmetähtsusega valimisi Schleswig-Holsteini liidumaal, näitas ühe protsendipunktilist toetuse kasvu ka liberaalsele erakonnale Vaba Demokraatlik Partei (FDP), mille toetus tõusis 6%-ni, ja opositsioonilistele rohelistele (Bündnis 90/Die Grünen), mille toetus kerkis 7%-ni.

Äärmusvasakpoolse erakonna Vasakpartei (Linke) ja paremäärmusliku erakonna Alternatiiv Saksamaale (AfD) toetus püsis nädala jooksul muutumatuna ja oli mõlemal 9%.