„Lepingu osapoolteks on AS Eesti Gaas ja Tallinna linn,“ ütles abilinnapea Eha Võrk. „Lepingu kohaselt ehitab enampakkumise võitja isikliku kasutusõiguse alale surugaasi- ja biometaanitankla.“

Vastavalt sõlmitavale lepingule taotleb AS Eesti Gaas Tallinna linnalt tankla ehitusprojekti koostamiseks vajalikud projekteerimistingimused ning korraldab ehitusprojekti koostamise. Tankla kasutusluba tuleb vormistada hiljemalt 31. detsembriks 2017.

Tallinna linnavalitsus otsustas 2017. aasta veebruaris kuulutada välja avaliku kirjaliku enampakkumise Tallinna Tehnika tänavale surugaasitankla rajamiseks. Enampakkumine toimus 31. märtsil ning sellele esitas pakkumuse AS Eesti Gaas, kes vastas kõigile pakkumiskriteeriumitele.

Eestis tegutseb kokku viis surugaasitanklat. Neist kaks asuvad Tallinnas, ülejäänud kolm Narvas, Tartus ja Pärnus. Surugaasi kasutajate hulk on enim kasvanud siiski pealinnas, mille tanklates kasutatakse 53 protsenti Eestis kokku müüdavast surugaasi kogusest.

Positiivse trendina kasvab see osakaal jätkuvalt, nõudes seega ka Tallinnas surugaasi- ja biometaanitanklate arvu suurendamist.