"Keskerakond lahendab selliselt Mihhail Kõlvarti ja Yana Toomiga seotud maineprobleeme, seda Eesti huve eirates ja lõimumist kahjustades," märkis Metlev, lisades, et Toom esineb pidevalt Kremli-meelsete avaldustega ja tekitab peaminister Ratase ümber dissonantsi.

"Lahenduseks valiti ilmselt seda, et sarnase jutuga tüüpidest tehakse lugupeetud ühiskonnategelasi, et Toomid ja Kõlvartid ei tunduks enam nii radikaalsed," lisas Metlev.

Metlevi sõnul on Semjonovi puhul tegemist kgbšniku mentaliteediga tegelasega, kes on esitanud Eestit rahvusvahelistel konverentsidel venelasi ahistava natsiriigina ning maalinud kohalikele venelastele lootusetust ja viha täis pilti Eesti ühiskonnast ehk aidanud kaasa rahvuste vahelise tüli õhutamisele.

"Keskerakondliku Tallinna linnavalitsuse otsus tunnustada Semjonovit teenetemärgiga tõstab ta sõnumit esile ning muudab tema isikut justkui salongikõlblikuks," ütles Metlev.

Vabaerakonna nõunik lisab mõtteavalduse lõppu iroonilise soovituse Tallinna linnapea kohusetäitja Taavi Aasale ja peaminister Jüri Ratasele: "Andke ka Vladimir Putinile Tallinna teenetemärgi ja lõpetame selle Keskerakonna uuenemise saaga ära. Pole vahet, kas annad medali näpule või tervele käele. Kapis on pime ja paha, sealt tuleb välja tulla," sõnas Metlev.

Keskerakonna juhitud Tallinna linn tahab anda Tallinna teenetemärgi MTÜ Inimõiguste Teabekeskuse juht Aleksei Semjonovile pikaajalise aktiivse töö eest Eesti sotsioloogi ja õiguskaitsjana. Kapo on oma aastaraamatutes sedasama tegevust nimetanud osaks Venemaa mõjutuspoliitikast Eestis, mille käigus levitatakse valeväiteid inimõiguste rikkumisest Eestis. Loe lähemalt SIIT.