Peakõnelejateks on Saksa ja Poola suursaadikud Stockholmis, kaasatud on olulised valdkonna eksperdid ja poliitikud mõlemalt poolt Läänemerd. Päeva kokkuvõtte teeb Rootsi riigipäeva Sotsiaaldemokraatide kaitsepoliitika raskekahurväelane Björn von Sydow.

Sündmusega tähistatakse Rootsi eestlaste keskorganisatsiooni REL 60-ndat juubelit ja pikaajalist kaastööd Ülemaailmses Eestlaste Kesknõukogus. Külalisi oodatakse Läänemere riikidele lisaks Austraaliast, Ameerika Ühendriikidest, Kanadast, Saksamaalt, Inglismaalt, Ukrainast ja mujalt. ÜEKN delegaadid saabuvad juba varem, et osaleda ÜEKN täiskogul ja ESTO 2019 nõupidamisel.

Juubelikonverents keskendub Läänemere piirkonna julgeolekule nii ajaloolisest perspektiivist kui tulevikku vaadates. Konverentsil astuvad üles Saksa suursaadik dr. Hans-Jürgen Heimsoeth, Poola suursaadik Wiesław Tarka, ajalooprofessor emeritus Hain Rebas, ajaloolased David Linden Rootsist ning Ilmar Metsalo Soomest, Euroopa parlamendi liige Gunnar Hökmark, Atlandi Nõukogu Põhja-Euroopa direktor Anna Wieslander, suursaadik Eitvydas Bajarūnas Leedu välisministeeriumist, Läti parlamendi EL komisjoni esinaine Lolita Čigāne, dr. Mike Winnerstig Rootsi Kaitseuuringute Keskusest, rahvusvahelise kaitseuuringute keskuse teadur ja Lennart Meri konverentsi direktor Riina Kaljurand jt.

Päeva lõpetab dr. Björn von Sydow, riigipäeva kaitsekomisjoni ja Balti koostöögrupi esimees ja Rootsi riigikaitse konsultatiivkomisjoni esimees. Kokkuvõtte teevad eestlaste kesknõukogu Kanadas esimees Marcus Kolga ja REL esimees Sirle Sööt.

Konverentsi otseülekannet näeb siit.