Arakas sai kuulsaks sellega, et põgenes Nõukogude ajal Toompeal kohtust. Arakas oli kolme teda valvanud eestlasest miilitsa vahelt kohtusaalist välja tormanud. Teda ei peatanud tagaajajate hüüded ega püstolilasud.

Arakas tabati mõned kuud peale põgenemist ja ta veetis ülejäänud kümnendi vanglas, kust ta vabanes alles krooniaja saabudes.

1990ndatel nimetati teda kohalikus meedias ka allilmaliidriks. Arakas lahkus Eestist pärast seda, kui teda oli 1997. aastal kodumaja juures tulistatud. Ükski kolmest lasust Arakast ei tabanud. Ta kolis Hispaaniasse Marabellasse.

2009. aastal osales Arakas müstilises loos. Ettevõtjad Toomas Tamm ja Nikolai Reisman vaidlesid Ida-Virumaal põlevkivimaardla pärast. Tamm võttis appi Oleg Ljadovi ja Imre Arakase. Reismanist jagu saamiseks otsustati ta lavastada süüdi Tamme mõrvakatse tellimises.

Et kallaletung paistaks ehtne, tulistati ühte BMWsse kuuliaugudki sisse. Uurijad jäid seda isegi uskuma, kuni üks salaplaanis osaleja vea tegi.

„See jõi ennast sassi,“ ütleb Arakas Ekspressile. Politsei sattus õigetele jälgedele ja harutas sasipuntra lahti. Arakas sai süüdistuse püstoli ebaseaduslikus omamises ja teise inimese valeütluste andmisele kallutamises. Ta otsustas minna prokuröriga kokkuleppele ja võtta vastu tingimisi aasta ja kahekuuse vanglakaristuse.

Selle asja pärast kohtusse minnes ei olnud Arakas aga sugugi rõõmus nähes BNSi fotograafi teda maja ees ootamas. Arakas üritas fotograafi kaks korda jalaga kõhtu lüüa.

Arakas on ka edev mees, kes on korduvalt Eesti Ekspressile oma tegudest rääkinud. Tal on ka Facebooki konto, kus ta kommenteeris päevasündmuseid ja tegi nalja.

Iiri ajakirjanduse andmetel oleks Arakas palgamõrva eest teeninud 100 000 eurot. Kinahani jõugu rünnakud Dublinis baseeruva Hutchi perekonna ja nendega seotud isikute vastu on nõudnud praegustel andmetel 11 inimelu.