„Tänu korraldatavale kalandusfoorumile saame infot vahetada rahvusvahelisel tasandil ja arutleda koostöös kalandussektori ja lähiriikide spetsialistidega kalandussektori tulevikuvaadete üle. Valdkonnas on mitmeid arengusuundi, seal hulgas kalavarude jätkusuutlik majandamine, tarbimise suurenemine ja vesiviljeluse kasv,“ ütles Maaeluministeeriumi kalanduspoliitika ja välissuhete asekantsler Olavi Petron.

„Kalatarbimine Eestis ja mujal ning nõudlus kvaliteetsete kalatoodete järele kasvab, aga enamike kalaliikide looduslikud varud pole parimas seisus,“ ütles Kalanduse Teabekeskuse juhataja Toomas Armulik. „See paneb lähitulevikus kalatööstused silmitsi seisma aina suuremate väljakutsetega. Kuna lisaks looduslikele tingimustele on Eesti kalandus suuresti sõltuv lähiümbruse ja kogu maailma poliitilisest ning majanduslikust hetkeseisust, siis tuleb kasuks tutvuda ka oma naabrite seisukohtadega majandusharu tulevikule.“

Läänemere kalanduskoostöö järgmise kümnendi suundadest räägib Ida- ja Kesk-Euroopa Kalanduse Arendamise Rahvusvahelise Organisatsiooni Eurofish esindaja Aina Afanasjeva. Foorumil kõnelevad valdkonna ministeeriumite ja ametiasutuste esindajad ning kalanduseksperdid Lätist, Saksamaalt, Soomest ja Venemaalt. Maaeluministeeriumi poolt teeb ettekande kalanduspoliitika ja välissuhete asekantser Olavi Petron.

Foorumit korraldavad Eesti Kalaliit ja Tartu Ülikooli Eesti Mereinstituudi Kalanduse Teabekeskus.