Terroriaktile järgneval päeval ehk täna ei ole Antoni sõnul nõudlus taksoteenuse järele märgatavalt suurenenud. Pulkovo lennujaama taksot hankides näitas "Taksovitši" mobiilirakendus, et läheduses on mitmeid vabu taksosid, sama lugu oli "Uberi" ja "Yandexiga". Taksohinnad olid linnas tavapärased.

Anton ütles Peterburis viibivale Delfi reporterile, et eile pärast plahvatust polnud linnas paanikat. "Üldiselt oli kõik rahulik. Inimesed suhtlesid aktiivselt "Yandexi" mobiilirakenduses, kus saab jätta sõnumeid kaardile. Mitmed pakkusid abi, kui keegi abi vajas. Samamoodi täna".

Antoni sõnul on linn jätkuvalt rahulik, aga täna metrooga sõita väga ei taheta.

Esmaspäeva pärastlõunal umbes kell 14.40 kohaliku aja järgi plahvatas pomm Peterburi metroo sinisel liinil sõitnud rongis, mis oli väljunud kesklinnas Tehnoloogiainstituudi jaamast ja teel järgmisse, Sennaja väljaku jaama.

Vene tervishoiuministeeriumi teatel hukkus rünnakus viimaste andmete kohaselt 14 inimest. Eriolukordade ministeeriumi teatel on vigasaanute nimekirjas 51 inimest, kes kõik viibivad linna haiglates.

Vosstanija jaama juurest leiti teinegi lõhkekeha, mis ei olnud plahvatanud. Samal ajal töötas linnas Venemaa president Vladimir Putin.

Peterburi metroo terrorirünnaku arvatav toimepanija on Interfaxi andmetel Kõrgõzstani päritolu Venemaa kodanik Akbaržon Džalilov, kes sai Kõrgõzstani lõunaosa jõustruktuuride allika sõnul Vene passi 2011. aastal.

Peterburis kuulutati välja kolmepäevane lein. Venemaal on terror varem puudutanud näiteks Moskva metrood, kuid Peterburi pole see varem jõudnud.