"Pangu jääd mütsi alla! Keerata praegu e-valimised kinni oleks sama, kui paluda inimestel oma pangatoiminguid taas arvelaua abil tegema hakata või võtta kasutusele perfokaardid. E-maksuametit usaldame, mobiilimakseid kasutame ja nüüd soovivad minevikumehed öelda, et keerame toimivad e-valimised kinni. Mis järgmiseks - kas Karilaid ja Keskerakond soovitavad taastada ka Nõukogude Liidu, sest seal olid ju valimised 100 protsenti kontrollitud tulemusega," küsis Pevkur retooriliselt.

Pevkur lisas, et e-valimiste keelustamise ettepanekuga lõhutakse Eesti kui edumeelse riigi kuvandit ja selle tagajärjed on palju sügavamad.

"Keskerakond on väga selgelt võtnud suuna minevikku. E-valimiste keelamise, eesti keele õpetamise pidurdamisega vene koolides, kodakondsustingimuste leevendamisega ja muude tagurlike tegevustega ei ole võimalik leppida. Selliste sammudega viiakse Eesti ajas kümneid aastaid tagasi ja anname käest edumaa, mis Eestil rahvusvaheliselt saavutatud," märkis Pevkur.

"Meie ülesanne on leida lahendusi, mis võimaldaks inimestel üha rohkem ühiskonnaelus kaasa rääkida. Seetõttu on Reformierakonna ettepanek e-valimiste aega mitte lühendada, vaid pikendada."

"Samuti: vaadates, mis toimub praegu IRLis, peaksid erakonnad oma sisevalimised viima kõik elektrooniliseks, et kõigil erakonnaliikmetel oleks võimalik valimistest osa võtta. Kui soovime seda kõikide erakondade jaoks ühtemoodi läbi viia oleks mõistlik, et erakondade sisevalimised viib läbi vabariigi valimiskomisjon," ütles Pevkur.

Keskerakonna aseesimees Jaanus Karilaid ning riigikogu EKRE fraktsiooni aseesimees Henn Põlluaas teatasid täna, et e-valimised vajavad rahvusvahelist auditit, mis kinnitaks süsteemi turvalisust või ebaturvalisust. Auditi valmimiseni tuleks nende meelest e-valimised peatada.