"Olen 50 ja mees. Otsisin tööd alates eelmise aasta juulist. Selle aja jooksul sai saadetud ca 200 ja peale CVd. Vaadati neid kuskil 20 korral. Stampvastuseid tuli 50 ringis: "Rõõm, et osalesite konkursil, aga valituks osutus...". Pikalt olin FIE, oskan ja tahan tööd teha, vanus ei sobi tööandjatele. Suitsust ja muudest meelemürkidest prii. Ja näed, VEDAS! Sain jaanuaris tööotsa! CV-de laialisaatmist, selle aja sisse jäid ka Töötukassa (täiesti mõttetu asutus, millest rääkides tekitatakse positiivne kuvand) külastamised. Täielik masendus, et olen juba maha kantud. Lapsed aitasid sellest üle, aitäh neile!"

Ma oma loo jagajaga sama vana. Saadan ka kümneid CV-sid, üldse mingeid vastuseid ei tule. Veel hullem, ligi 80% saadetud CV-sid ei ole üldse avatudki. CV keskuses saab seda kohe kontrollida, kui keegi su CV-d vaatab. Töökuulutusse ei tohigi üldse sisse panna ei vanust, ega sugu, see juba näitab selle firma lollust. Eriti antud töö puhul, mis sobiks ideaalseks ka mõnele kobedamale pensionärile. Korrektselt vormistatud tööle kandideerimine on ametlik pöördumine, millele tuleb vastata."

"Minu töökaaslane (55a) visati sõna otseses mõttes riigiasutusest tänavale ja toodi põhjenduseks kompetentsuse puudumine(kuigi oli töötanud antud ametikohal 5 aastat). Kuna ta valdas saksa keelt, (aasta jooksul ei õnnestunud tööd Eestis) leida, läks Saksamaale. Töötab ja elab seal juba 7 aastat. On rahul oma valikuga."

"Eestis töövestlusel 6 aastat tagasi anti kohe mõista, et vanus ka selline. Olin siis 54. Nüüd aeg läinud edasi, olen Soomes tööl juba viiendat aastat ja mitte koristajana nagu kodumaal kõigi Soomes töötajate kohta arvatakse. Vanematesse inimestesse suhtumine natuke teine kui kodumaal, arvestatakse nende elukogemust, oskusi, kohusetunnet jne. Kurb, et seda ei saa öelda kodumaa kohta."

"Mu sugulaste ja tuttavate seas on mitmeid mehi, kes üle 50 ning on töölt lahti lastud. Nende asemele on võetud mõni noorem nolk, kes peale paari aastat sealt uutele jahimaadele edasi läheb ning siis uus samasuguna asemele võetakse. Enamus neist mu tuttavatest meestest sellised, kes varasemalt päris kõrgete ametite peal olnud (juhid, nõunikud, ametnikud ja muud spetsialistid). Neist üksikud on tööle saanud ja siis peamiselt tänu tutvustele. Niisama CV saatmine ei anna mingit tulemust. Tihti ei vastatagi, aga üldiselt tuleb eitav stampvastus. Töötukassa pakkus neile ainult mingeid laomeeste, müüjate, koristajate, jms kohti. Mõni ka proovis nende kohtade peale. Vastused olid, et olete liiga vana või hariduselt ülekvalifitseeritud. Mida sa siis teed, sest pensionini 10 ja rohkem aastat aega, aga tööd ei paku keegi. Võib ju ise firma teha, aga kõigil see ei õnnestu ning igaüks seda ei suuda. Mujal maailmas peetakse pensionieelikuid kõige paremateks töötajateks, sest neil on palju kogemusi, palju kontakte, lapsed juba oma elu peal ning karjäärialased ambitsioonid paika loksunud. Meil millegipärast on vastupidi. Riik võiks teha tööandjatele maksusoodustusi vanemate ja pensionieas inimestele töö pakkumise eest. Lõpuks võidaks sellest ka riik, kui pensionieas inimesed töötavad, sest nad toovad tööjõumaksudena raha sisse, nende endaga toimetulek oleks parem ja pensionit saavate inimeste osakaal oleks selle võrra väiksem. Meie vananevat ühiskonda vaadates oleks see minu meelest hea idee."