Trükitud kahe poolega kaardil on Vene sõdur, punased tulbid ja tekst s dnjom pobedõ, kirjutab SL Õhtuleht.

Ümbrikul aastaarvud 1945-2004. Moskva. Kreml. Seespool on Arno kodune aadress, kuid kaart on adresseeritud hoopis Nilova, Lidia Arkadjevnale, Estonija, Tallinn.

Saadetise tekst kõlab eesti keeles nii: “Võtke vastu minu südamlikud õnnitlused võidupüha puhul. Teie õlule langesid rasked Suure Isamaasõja aastad. Te pidasite inimkonna ajaloo kõige hirmsamas sõjas auga vastu ja päästsite maailma natsismist. Sõdurite-vabastajate kangelastegu, Teie kangelastegu, on ere näide isamaa teenimisest ja kodumaa-armastusest. Me peame pühaks kangelaste mälestust ja kõiki neid, kes seisid meie vabaduse eest. Sügav kummardus Teile ja igavene mälestus neile, kes andsid oma elu. Head tervist ja õnne Teile. V. V. Putin.”

Kuigi ilmselt trükikojas faksiimilena paljundatult, aga Venemaa presidendi allkiri on omakäeline.

Kuidas Kremlis Lidia Nilova aadress hangiti, on mõistatus. Ka see, kuidas õnnitluskaart postkasti jõudis, on suuresti selgusetu. Vähemalt Eesti Posti pressiesindaja Inge Rumessen kuulis kaardist esimest korda ning väitis, et Eesti Postist see läbi käinud pole.

Vene Föderatsiooni saatkonnast Tallinnas öeldi SL Õhtulehele, et nemad ei saa kaardi kohta midagi öelda. Ka ei osatud selgitada, mil moel on hangitud nende inimeste nimed ja aadressid, kellele kaart saata.

Kindlasti pole Arnole jõudnud valeaadressiga kaart ainuke omasarnane. “Ehk saadi nende inimeste andmed Suure Isamaasõja Veteranide Liidust,” pakkusid Vene Föderatsiooni saatkonna esindajad.