Mitu lugejat andis Delfile teada, et Sonda raudteejaama lähedal lekkis tsisternvagun mürgist ja tuleohtlikku solventi ja ohtliku olukorra tõttu evakueeriti piirkonnast inimesed. Häirekeskus sai lekkest teate kell 16.21.

Kella 17.50 ajal ütles päästeameti pressiesindaja Delfile, et leke on peatatud ja maha voolanud solvent on kaetud vahuga. Ta lisas ka, et päästjad määrasid 400 meetri ulatuses ohuala.

Üks piirkonna elanik ütles kella 18.30 ajal olukorda kommenteerides, et raudteejaama juures asuv toidupood pandi kinni ja jaama ümbruses olevatest majadest evakueeriti inimesed, keda veel koju tagasi ei lasta.

Päästjad keerasid lekkima hakanud klapi kinni ja likvideerisid reostuse kella 17.20ks. Elroni pressiesindaja sõnul mõjutas olukord eile kahe rongi liiklust. Rongiliiklus taastati kella 18.30 ajal. Inimesed vigastada ei saanud.

Rong hakkas uuesti liikuma, kuid Kadrina lähedal hakkas lekkima sama rongi teine tsistern – taas lasi läbi mahuti all olev klapp. Rong saadi lõpuks seisma Tapa raudteejaamas.

Kell 20.23 teatati, et Lääne-Virumaal Tapal on raudteel reostust näha ja kogu linn haiseb. Sündmuskohale saadetud Tapa päästjad tuvastasid, et vagun lekib tugevalt. Ventiil suleti kella 21.10ks. Reostus kaeti vahuga kella 21.52ks. Tapa kaubajaamas kehtestati 500 meetri suurune ohuala.

Keskkonnainspektsiooni Ida-Virumaa büroo juhi Aivar Lainjärve sõnul on tegu ebameeldiva lõhnaga, mille kontsentratsioon ei ole tervisele ohtlik.

Rong jääb ööseks kaubajaama. Kuna tegu oli lühikese aja jooksul kahe järjestikuse lekkega, siis ei lubatud rongil enam Tapalt edasi sõita. Hommikul tulevad eksperdid, kes kontrollivad kõik tsisternid üle.