Töökuulutses otsiti puhastustöödejuhti, kelle vanus oleks vahemikus 25-45 eluaastat. Murekirja saatnud Delfi lugeja sõnul on see ülekohtune, et tema on justkui sobiv kandidaat, aga lihtsalt vanem sellest vanusest. "Kas see ei ole kuidagi diskrimineeriv eakuse suhtes? See inimene, kes pole veel pensionil, on terve, tubli, täisväärtuslik inimene, kellel ei jää laps haigeks (sest lapsed on juba suured), kes ei jää rasedaks, (sest pole enam selles eas) on sportlik ja energiline, jõuab teha aktiivselt tööd lihtsalt ei sobi, sest on üle 45," on naisterahvas nõutu ja küsib, kas see ongi meie ühiskonna uus probleem?

Talle tundub, et meie riigis ei ole vanem inimene mitte keegi. "Minu onutütar otsib juba pikemat aega tööd, saadab CV-sid iga päev, kuid vastused on ühed ja samad "Te ei osutunud valituks". Mida siis peaksid tegema üle 50 naised, millist tööd nad üldse saaksid," on naine nõutu.

Töökuulutajate firmades on naise sõnul töökohti üsna palju, kuid keda siis otsitakse? Mis peab sellel inimesel olema või mida ta peaks tegema, et ta tööd saab. Kas tõesti on CV Keskustes ainult libakuulutused, et firma tegelikult juba teab, et tuttava tuttav tööle tuleb. Seadusega peab ju kuulutama. Naise sõnul paistab läbi onupojapoliitika kasutamismeetod.

"Mul oli võimalus viibida pikka aega välismaal, ja teate, seal austatakse kõiki inimesi, on ta kes tahes. Näiteks, kui inimene kaotab töö, aitab agentuur leida asendustöö. See, kui vana või noor ta on, ei oma tähtsust, kõikidele leitakse tööd," kirjeldab Eestis tööd otsiv naine välismaal kogetut.

Delfi võttis ühendust konkreetse tööpakkujaga AKL Grupp OÜ, kelle jaoks Delfi lugeja enda arvates ainsaks takistuseks tööle saamisel vanus.
Puhastusfirma sõnul ei ole teate "valituks osutus keegi teine" taga kindlasti mitte vanus, mis määravaks sai. "CV sisaldab peale vanuse ka muud infot! Näiteks kogemused, oskused, soovid jne!" AKL Grupp OÜ esindaja sõnul on inimesel, kellel oli probleem kandideerimisega, alati võimalik otse ühendust võtta ja mitte anonüümselt kirjutada.