"Tehti üldine läbivaatus, võeti PAP-teste, tehti ultraheli, vajadusel suunati mammograafiasse," täpsustas AS Ida-Tallinna Keskhaigla kommunikatsioonispetsialist Marthi Lepik.

Nelja tunni jooksulvõeti vastu üle 100 patsiendi, kel vanust üle 50.

Naistekliiniku juhataja doktor Lee Tammemäe sõnul võis tervisekontrolli igati kordaläinuks lugeda. "Oli väga töine laupäev – kontrollisime nelja tunni vältel ligi sadat naist ning kõik sujus hästi," kirjeldas ta. "Eriti südantsoojendav oli see, et patsiendid tulid pisarsilmi tänama, et me sellise päeva korraldasime," lisas dr Tammemäe.

Lisaks positiivsele tagasisidele toodi välja, et sarnaseid tervisekontrollipäevi võiksid korraldada ka teised eriarstid.

Naistekliiniku juhataja ja idee eestvedaja doktor Lee Tammemäe sõnul oli tegu arstide vabatahtliku algatusega, mille eesmärgiks julgustada oma tervist kontrollima ka neid naisi, kes muidu arsti juurde ei kipu. "Näeme oma igapäevatöös, et üle 50-aastaseid naisi käib tervisekontrollis vähe, samas on just nemad suuremas riskirühmas näiteks emaka- ja rinnavähi osas," selgitas dr Tammemäe.

Ettevõtmisega soovitakse näidata vastutustundlikkust ja juhtida tähelepanu asjaolule, et ka väiksemate tervisemurede korral peab arsti juurde pääsemine olema võimalikult kiire. "Väikesest murest võib ajapikku saada raske haigus. Tervisekontrolli eesmärk on just haiguste võimalikult varajane avastamine. See loob eelduse edukaks raviks ja ka ühiskonna jaoks on nii kulud väiksemad," rõhutas doktor Tammemäe ennetustöö tähtsust.