Mõni päev enne Kuressaare kohtus toimuvat eelistungit vangikongis 30. sünnipäeva tähistav Daved on Tapa noormees, kirjutab Saarte Hääl. Kui sisestada tema nimi interneti otsimootorisse, on tulemuseks pea eranditult viited kontodele erinevates suhtlusportaalides.

Saarte Häälele on teada, et politsei alustas Davedi tegevuse uurimiseks 2016. aastal kriminaalmenetlust ja käed pandi tal raudu jaanipäeva paiku. Pärnu maakohus pidas tema “harrastust” piisavalt ohtlikuks ja ta jäeti eeluurimise ajaks vahi alla.

Tänaseks on kohtueelne kriminaalmenetlus lõpule viidud ja prokuratuur asja õigusemõistmiseks kohtusse saatnud. Prokuratuur võtab Davedile süüks pandavad kuriteod kokku nii: 2015. aasta novembrist alates nõudis ta Facebooki erinevate kasutajakontode vahendusel lapseealistelt tüdrukutelt erootilises situatsioonis fotosid ja videoid.

“Pärast seda, kui kannatanud olid saatnud endast nõutud foto või video ning keeldusid täiendavate fotode ja videote saatmisest, nõudis Daved uusi erootilisi videoid ja fotosid ning ähvardas keeldujaid mitmel viisil, alates saadetud videote ja fotode internetis avaldamisest ja lõpetades tõsise vägivallakuriteoga,” ütles Saarte Häälele Lääne ringkonnaprokuratuuri pressinõuniku ülesannetes olev Carol Merzin.

Eelistung Davedi üle toimub Kuressaares 5. aprillil, kuid protsess ise kuulutatakse kannatanute kaitseks suure tõenäosusega kinniseks.