Halduskogu liige Olle Koop (IRL) põhjendas halduskogu otsust sellega, et kui tegemist on nii kapitaalsete muutustega nagu juurdeehitus ja laienemine, peavad sellised sammud olema kindlasti kooskõlas arengukavaga. "Kõik ideed, ka kõige paremad ideed ja arendused peavad olema korrektselt vormistatud," ütles Koop.

Halduskogu arvates on kõigil lastel õigus kvaliteetsele haridusele ning aktiivsete koolide innovaatilisust ja arengut toetatakse arengut. "Kuid oleme ka seisukohal, et kõik kooli arengut puudutavad ettevõtmised peavad olema enne koolisiseselt läbi vaieldud ja ka arengukavasse vormistatud ning alles siis saab hakata neid reaalselt ellu viima," lisas Koop.

Paljude vastuseisust hoolimata laieneb Gustav Adolfi gümnaasium peagi Kalamajja, kus Vana-Kalamaja 9 asuvas uues hoones hakkavad õppima 1.-6. klasside lapsed. Hoone välimus ja sisemus muutuvad väga oluliselt. GAG-i juht Hendrik Agur selgitas 9. märtsil toimunud pressikonverentsil, et uus algklasside hoone Vana-Kalamaja tänaval on kindlasti plaanis avada sel sügisel ning seal hakkab õppima 720 õpilast 1.-6. klassis.