Politsei peatas 10. märtsil operatiivinfot ära kasutades ja operatiivjälituslike toimingute käigus ametkondade vahelises koostöös Viiburi tollivalitsuse narkootikumide salakaubaveo vastase võitluse osakonnaga narkootikumide salakaubaveole ja sellele järgnenud realiseerimisele spetsialiseerunud kuritegeliku grupi tegevuse. Kindlaks on tehtud grupi neli liiget. Selle juht oli 53-aastane Venemaa kodanik, autojuhid olid 34-35-aastased Eesti ja Leedu kodanikud ning üks nende kaasosaline oli 30-aastane Valgevene kodanik.

On kindlaks tehtud, et 8. märtsil saabus läbi Ivangorodi piiripunkti Eestist Venemaale välismaa numbritega veok MAN. Pärast tolli läbimist suundus veok lattu tollis deklareeritud kaupade mahalaadimiseks ning pärast seda Leningradi oblasti Gattšina rajooni Siverski asulasse, kus Eesti kodanikust autojuht ja grupi Venemaa kodanikust ninamees laadisid narkootikumid Peterburi numbritega Dodge Caravani.

Pärast seda vahistas politsei kõik grupi liikmed. Dodge’ist konfiskeeriti 2677 pakikest narkootilist ainet kogumassiga 266,46 kilogrammi.

Väljaannee Ekonomika Segodnja teatas Leningradi oblasti politseile viidates, et tegemist oli hašišiga.

12. märtsil moodustati kuuest uurijast koosnev uurimisgrupp, mis hakkas juhtumiga tegelema.