BREAKING | Protestors chanting "Allah Akbar" took down the flag of #Netherlands from the consulate in #Istanbul. pic.twitter.com/O2HawPUc7U
— Vocal Europe (@thevocaleurope) March 12, 2017

Türgi ja Hollandi vahel puhkes sel nädalal diplomaatiline tüli, kui Amsterdam keelas turvakaalutlustel Ankara ministritel esineda seal president Recep Tayyip Erdoğani volituste suurendamist toetavatel üritustel.

Laupäeval keelati riiki siseneda Türgi välisminister Mevlüt Çavuşoğlul. Viimane tahtis maanduda sadamalinna Rotterdami lennuväljal, kui tuli välja, et sealne valitsus keeldub tema lennukile maandumisluba andmast.

Çavuşoğlu ähvardas eelnevalt Hollandit karmide majanduslike ja poliitiliste sanktsioonidega, mis tegi Madalmaade peaministri Mark Rutte sõnul mõistlike lahenduste otsimise võimatuks ja viiski keeluni.

Hiljem samal päeval toimetati riigist välja Türgi perekonnaasjade minister Fatma Betül Sayan Kaya, kes saabus Rotterdami linna autoga Saksamaalt, kuhu ta võimude poolt peagi ka tagasi eskorditi.

Türgi peaminister Binali Yıldırım lubas pühapäeval, et riik vastab ministri väljasaatmisele karmimal võimalikul viisil.

Holland on üks mitmest Euroopa Liidu riigist, mis on viimastel nädalatel keelanud Türgi poliitikutel aprillikuise põhiseadusreferendumiga seonduvatel üritustel osaleda.