Esialgu vaid emajääkaru Friida jalge vahelt piilunud pelglik jääkarupoeg kogus üsna pea julgust ning tutvus ema kõrval põgusalt välismaailmaga.

Iga aasta 27. veebruaril tähistatakse rahvusvahelist jääkarupäeva, Tallinna loomaaed aga tähistab jääkarupäeva tänavu 5. märtsil.

Sel päeval saavad emajääkaru Friida ja möödunud aasta 26. novembril sündinud ning veidi üle kolme kuu pesakambris emajääkaru hoole all kasvanud jääkarupoeg võimaluse pesakambrist õue maailma uudistama tulla.

Kuna eile nad seda juba tegid, on lootust, et nad kasutavad võimalust õuepuuri külastajate pilkude ette astuda ka sel päeval.

Nagu rahvusvaheline jääkarupäev, nii on ka Tallinna loomaaia jääkarupäev pühendatud Arktika valitsejale, polaaralade karmide elutingimustega kohastunud tippkiskjale, kes kliima soojenemise ja arktiliste jääväljade sulamise tõttu on väga raskesse olukorda sattunud.

Jääkarupäeva programm algab loomaaia põhjaväravas kell 12:00. Esmalt vaadatakse üle, kuidas edeneb jääkarude uue kodu ehitus. Seejärel liigutakse vanade jääkarupuuride juurde, kus loomaaia jääkarud praegu elavad.

Seal esinevad Taisi laulustuudio lapsed, jääkarudest kõneleb Aleksei Turovski, lastele korraldatakse aardejaht.

Kui ilm võimaldab, siis toimub ka räätsamatk. Räätsamatkale on 20 kohta ja sellele tuleb eelregistreeruda.