Lapse isa, Rootsis lapseröövliks tunnistatud eesti mees Leevi, liigub lapsega vabalt Eestis ringi ja suhtleb siin ametnikega, kes teda aitavad, vahendavad ERR Uudised "Pealtnägijat".

Ema Svetlana süüdistab ametnikke otse lapseröövli varjamises. Ehkki nii isa kui ema on eestlased, siis probleemi tuum on, et draama hargneb mitte kahes vaid koguni kolmes riigis - Soomes, Eestis ja Rootsis - ning igas riigis suhtutakse asja pisut erinevalt. Eesti ametnikud ütlevad, et kuna Rootsi kohtuotsus pole siin tunnustatud, siis ei pea nad mehele takistusi tegema, veel enam kinni pidama ning Soome ja Rootsi võimude kinnitusel tegelevad nad Leevi ja lapse taga otsimisega.

Sveta käib ka Eesti politseis ja sotsiaalkindlustusametis, mis tegeleb rahvusvaheliste juhtumitega. Siin selgub, et mees, keda Rootsis taga otsitakse, on Eestis ja siinsed sotsiaalametnikud on temaga kontaktis.

Sotsiaalamet ei kommenteeri asja kaamera ees, sest nende sõnul on juriidiliselt tegu teise riigi juhtumiga, kuid kinnitab, et on Leeviga kontaktis olnud ja lapse heaolus veendunud.

Eesti justiitsministeeriumi teatel on käimas Haagi konventsiooni täiendamine, et ühes riigis tehtud tagastamisotsus muutuks automaatselt täidetavaks igas Euroopa Liidu liikmesriigis, aga see võtab veel aastaid.