Juhtum leidis 14. veebruaril Tartu vanglas, kui eluaegse vanglakaristusega vang eemaldas raseerijast šiletitera ja ründas sellega ametnikku. Ametnikud kasutasid vangi vastu jõudu ja panid ta käed raudu. Ametniku näol ja kaelal tuvastati vigastusi ja talle anti vanglas esmaabi. Vangi üle kehtestati tavalisest rangem kontroll.

Vangla alustas vangi vastu kriminaalmenetlust, seisab vangla nädala ülevaates. Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Kaarel Kallas ütles Delfile, et kohtueelse uurimise staadiumis prokuratuur kahtlustatavate isikuandmeid ei avalikusta.

Juba mõistetud eluaegsele vangistusele karistust enam juurde liita ei saa. "Uus süüdimõistmine omab selliste kinnipeetavate jaoks siiski suurt kaalu - korrektse käitumise korral on eluaegset vangistust kandval isikul teoreetiliselt võimalik ennetähtaegselt vabaneda peale karistusest 30 aasta ära kandmist. Uue tahtliku kuriteo toimepanemine kinnipidamiskohas kindlasti kahandab seda tõenäosust oluliselt," selgitas Kallas.

18. veebruaril ründas varem ohtlikuks hinnatud vang Viru vanglas teda saatvat ametnikku ja lõi teda korduvalt käega. Vangi vastu kasutati füüsilist jõudu ja ta käed pandi raudu. Vangi üle kehtestati tavalisest rangem kontroll. Ametniku näol tuvastati hematoomid ja verejooks ning talle anti vanglas esmaabi. Vangla alustab vangi vastu kriminaalmenetlust.