„See on väga hea kogemus, sest kuigi oleme valitsuses aastast 2014, olime unustanud, et ka nii saab poliitikat teha,” ütles Jevgeni Ossinovski.

Ta nimetas opositsiooni langenud poliitikute reaktsioone uuele valitsusele „neurootiliseks vapustuseks”, sest muutus seni ainuvõimalikuks peetud võimupilt.

„Ükski poliitiline valik ei meeldi kõigile,” tõdes ta, rõhutades: „Mul on kahju, et väike osa ärimehi näib arvavat, et riik peab tegema vaid asju, mis on nende otsestes majanduslikes huvides.”

Sotsiaaldemokraatide tegevus on 10 000 last toonud välja absoluutsest vaesusest, meenutas Jevgeni Ossinovski, lisades, et tänaseks on ka jõustunud elatisabifond, veelgi tõusnud lapsetoetus, peagi hakkavad kolmelapselised pered saama 500 eurot igakuist toetust, rakendub huvitegevuse toetus. Uus valitsusliit suurendab hariduse rahastamist kümnendiku võrra, tõstab koolikohustust ja korraldab töötajate ümberõpet, panustab eriprogrammiga IT arengusse, võimaldab kodakondsust Eestis sündinud lastele, kelle vanemad on Vene passiga. Maksureform jätab 75 protsendile elanikest igakuiselt üle 60 euro rohkem kätte.

„Meie poliitika on olnud vajalik, õige ja see töötab,” rõhutas Jevgeni Ossinovski.

Vaadates sügisesi kohalike volikogude valimisi, kinnitas Jevgeni Ossinovski, et sotsiaaldemokraadid ei ole kunagi läinud neile valimistele nii tugeva vundamendiga nagu sel aastal, kuna sotsid on võimul paljudes olulistes omavalitsustes – linnapead Võrus ja Valgas, Põltsamaal ja Paides, Kärdlas ja Kuressaares, abilinnapead Tartus, Jõgeval ja Rakveres, vallavanemad kümnetes valdades.

Tallinnas on sotsiaaldemokraatide eesmärk murda Keskerakonna ainuvõim Eesti pealinnas. „Aga me ei tee seda rahvusliku vastanduse kaudu nagu Reformierakond ja Kristen Michal, vaid pakkudes positiivseid lahendusi Tallinna muutmiseks,” ütles Jevgeni Ossinovski.

SDE volikogu kuulas ära Riigikogu esimehe Eiki Nestori ülevaate koalitsiooni sisemistest läbirääkimistest seoses Vabariigi Presidendi valimiskorra võimalike muudatustega ning andis talle ja Andres Anveltile volitused kõneluste jätkamiseks valitsusliidu sisese konsensuse leidmiseks.

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo andis SDE volikogus ülevaate võrkudega liitumise toetustest ja korterelamute meetmest, mis on osa SDE soovitud punktidest uue valitsuse koalitsioonilepingus ning Riigikogu liige Ivari Padar tegi ülevaate haldus- ja riigireformist.