"President elagu Kadrioru lossis ning kõik. Seal peaks ju piisavalt ruumi olema. Miks peaks raha laristama uue maja ehituseks või vana maja turvasüsteeme ehitama? Variant kaks on presidendiamet üldse kaotada."

"Äkki ikka ei hakkaks üle oma varju hüppama, et väliskülalistele justkui muljet avaldada? See majake näeb väljast vaadates üsnagi õnnetu välja ja ilmselt tuleb sisuliselt vundamendist saati uuesti ehitada. Nagu meil tavaks, lähevad sellised riigieelarvest makstavad projektid algsest vähemalt kaks korda kallimaks. Tulemus? Paar-kolm-neli korda aastas on seal kedagi võõrustada, ülejäänud aja seisab tühjalt, aga ülalpidamiskulud ja personal võtavad raha ikka. Tallinnast mõistlikul kaugusel on mitmeidki turismitalusid, mida võiks presidendi külaliste võõrustamiseks rentida. Saab kohalik ettevõtja teenistust ja väliskülalised näevad pisut ka Eestimaad. Riigieelarvele kah koormus väiksem."

"Miks küll peaks vaja olema maha müüa kunagi Vabaõhumuuseumilt ära võetud territooriumi ja vara, eelkõige aga siiski territooriumi. Mina näeks hea meelega, et antud vara kasutataks ühiskonna hüvanguks laiemalt. Presidendi residentsiks oleks see koht nii vaimses ja füüsilises mõõtmes ideaalne koht, mis siis, et ametisolev presidendiproua arvab, et ta seda ei vaja."

"Väärikas residents presidendile pole mitte põhjamaise normaalsuse tunnus, vaid isikukultusega ühiskondade tunnus. President on ametnik. Ametnikule ja tema kantseleile on vaja tööruume, kogu lugu. Ka Pätsi ausamba teema näitab, et ühiskonnas on endiselt inimesi, kellel on raske isikukultusest vabaneda ja kes sellepärast on nõus ajaloole läbi sõrmede vaatama. Sama tüüpi inimesed on ka need, kes tahavad presidenti üle kullata küll väärikate residentside, väärikate eripensionite ja EASi toetustega. Saage juba üle. Harjuge vabadusega."

"Presidendi eluase võiks tema valitsemisajal olla Kadriorus. Kadriorus on selleks ruumi piisavalt. Nagu praeguse presidendi otsustest järeldada, pole sellist eraldi residentsi igale presidendile vajagi. Kas kujutatakse ka ette, kuidas ta hommikuti sealt tööle sõidab? Mängige see paaril hommikul läbi ja tehke järeldused. Seda liikluskaost pole inimestel vaja iga päev üle elada! Ehitame residentsi valmis, loomulikult mitte 4 miljoniga ja siis järgmine president ütleb, et ka temale pole seda vaja ja järgmine ja järgmine."

"Kui tihti seda residentsi siis külaliste vastuvõtuks kasutatakse, vist mitte liiga tihti? Tõepoolest saab vastuvõttudeks suurepäraselt kasutada Kadrioru lossi. Pakutud mõisa renoveerimine läheb kindlasti palju-palju kallimaks praegu välja pakutust."

"Loomulikult peaks riik tagama presidendile korraliku residentsi. Praegu ilgutakse Ilvese kallal, tema EAS turismitalu rahadega korda tehtud Ärma oli kaheksa aastat suveresidentsina. Kas keegi kujutab üldse ennast sellises olukorras, kus teie kodu tehakse maksumaksja raha eest korda, kasutatakse kaheksa aastat riiklikul otstsarbel ja seejärel see raha, mis kordategemiseks kulutati, maksa nüüd tagasi! Samas olen ma selle vastu, et presidentide kodukulud ja teab mis veel makstakse kinni peale ametiaja lõppu. Täiesti arusaamatu on kõige selle juures Libertyst loobumise otsus."

"Tähtsaid külalisi võetakse vastu ikka ametlikult, mitte koduses miljöös. Selliseid kohtumisi või vastuvõtte võib korraldada kus tahes lühiajalise üüri- või rendipinnal. Selleks pole vaja ülalpidada tervet kompleksi ja sellele raha raisata. Neid kohti on Eestis lugematu arv. Alates hotellidest ja mõisakompleksidest lõpetades Kadrioru lossiga. Kodus, aga residents ju ikka on kodu, mis sest, et ajutine, võetakse vastu eraviisiliselt isiklikke külalisi. Kes aga presidendilossiga ei lepi, siis oma kulu ja kirjadega võib ta elada või Hiltoni hotelli presidendisviidis. Me ei pea selle kõrge ametniku igat sammu kinni maksma. Selleks on tal ju presidendi palk ja esinduskulud. Ühe demokraatliku väikeriigi pea ei ole kuningas, keda peab ette ja taha ümmardama ja kõik tema ihaldatud kulud kinni maksma. See on ametipalgaga töökoht nagu iga teine. Kõik on seadusega kindlaks määratud ja oma kohustusi peab ta täitma seadusega ette antud raamides ja vahenditega. Kõik. Võrreldes tavakodanikuga on tal niigi palju privileege ja sellest peaks piisama. Küsimus ei ole mitte vahendites ja võimalustes vaid inimeses, kes neid kohustusi täidab. Kõik, ka president, peavad end sättima neisse raamidesse, mida ühiskond võimaldab. Ei rohkem ega vähem."

"Olen algusest peale mõelnud, et milleks jälle riigil üks loss renoveerida ja siis ülalpidamiskulusid hakata sinna matma. Me ei pea käituma nagu suurriigid. Me oleme nii väike riik, mille ülalpidamine on niigi kallis ja siis tuleb ka tagasihoidlikumalt toimetada. Varsti jõuame olukorda, kus riik sööb ennast ise ära oma ohjeldamatu ametkonna paisumise ja nendele hüvede loomisega."