Grupeeringu liikmed taastasid relvi, mis olid käibelt kõrvaldatud ja müüsid neid edasi nii Eestis kui ka Venemaal. Relvade hulgas olid nii püstolid, automaadid, kuulipildujad kui ka püstolkuulipildujad, vahendasid ERR Uudised "Pealtnägijat".

2014. aasta kevadel laekus kaitsepolitseiametile vihje 40-aastase Sergei Olari kohta, kes koos kaaslastega väidetavalt toimetas illegaalseid tulirelvasid üle piiri. Olari taust oli mitmekülgne - endine tuletõrjuja sai 2004. aastal elupäästja teenetemärgi, kuna tõi enda eluga riskides tulesurmast välja kahe lapsega pere. Samas oli Olar juba 2010. aasta otsusega salarelvaäri eest vangis istunud ja oleks pidanud olema eriti tähelepanelik

Kaitsepolitsei büroo juhi Tõnu Miilvee sõnul leidis Olar kaks metallitöömeest, kellel olid väga head oskused selleks, et taastada tulirelvi, mis muudetud laskmiskõlbmatuks ehk nn dekorelvi.

Skeem, kuidas mehed äri ajasid, on keeruline, kuid kaheks grupiks jaotuvas võrgustikuks ei teadnud sugugi kõik üksteise olemasolust.

Mehed ei olnud vanavara kokkuostjad või lihtsalt relvaentusiastid, vaid see oli äri, millega teeniti küllalt kopsakaid summasid. "Eks neid ebaseaduslikke relvi müüakse ikka kurjategijatele, nentis Miilvee. "Rünnakautomaati vajavad mingid kuritegelikud grupeeringud ja ka terroristid," lisas ta.