Üks kahest riigigümnaasiumist, peaks kerkima praeguse Narva Eesti gümnaasiumi kohale või kõrvale. Täpset vastust sellele küsimusele pole siiani, sest aasta möödudes ei ole arenduslikke ega ehituslikke nihkeid toimunud. Kooli jaoks on olukord on väga segane, vahendas ERR "Aktuaalset kaamerat".

"Otsustataks äkki juba ometi ära, mis siis tegelikult ka toimuma hakkab, sest praegu on see väga segane. Kui ehitamine, siis kus, millal, millises mahus, milline maja, milline projekt, mismoodi see hakkab välja nägema? Vähemasti, kus me oleme ja kus me vahepeal oleme? Sest, et praeguse seisuga on kõik väga lahtine," väljendas oma segadust Narva Eesti Gümnaasiumi direktor Uta Kroon-Assafrei.

Haridusminister Mailis Reps väidab, et segadus on päritud eelmiselt ministrilt, kuid ka Narvast on vahepeal kostunud koolivõrgu reformimise kohta vastakaid signaale.

"Et kas jäetakse selle plaani juurde, kas tegelikult on valmis Narva linn nii jõuliseid gümnaasiumimuudatusi tegema? Kui toimus valitsuse vahetus, siis tuli ka kohe selliseid inimesi, võib-olla kes vahepeal olid loobunud võitlemast, tulid uuesti võitlusega välja, nii et gümnaasiumi osas, jah, tõepoolest ei ole täna veel ühtegi lõplikku otsust. Ei ministeerumi, ega ka linna tasemel," rääkis Reps.