Austrial on vaja „seadust, mis keelaks poliitilise fašistliku islami“, ütles ta erakonna uusaastakohtumisel Salzburgis. „Teeme sellele islamiseerumise poliitikale lõpu nii kiiresti kui võimalik... vastasel juhul ootab meid, austerlasi, eurooplasi, äkiline lõpp,“ lausus ta.

Valitsuserakond Austria Rahvapartei (OVP) tegi sel nädalal ettepaneku lubada tänavu riiki hinnanguliselt 17 000 asüülitaotlejat. „Meil on vaja null ja miinus immigratsiooni,“ kommenteeris seda Strace.

Küsimusele, milline peaks õigusakt erakonna hinnangul välja nägema, vastas partei pressiesindaja, et see peaks sarnanema seadusega, mis keelas Teise maailmasõja järel riigis natsisümboolika.

Immigratsioonivastane sõnum resoneerub suure vähemusega Austria elektoraadist.

Äsjastel presidendivalimistel sai FPO kandidaat Norbert Hofer 47% häältest. Avaliku arvamuse küsitluste järgi on Vabaduspartei juba teist aastat riigi suurima toetusega erakond.

8,7 miljoni elanikuga Austria võttis viimasel kahel aastal vastu enam kui 130 000 asüülitaotlejat, kellest suurem osa pärit riikidest nagu Afganistan, Süüria ja Iraak.

Austrias elab 600 000 moslemit.