Järgmine väljumine oli planeeritud südaööks, kui purunenud illuminaator oli põhjalikult suletud.

Laeva kuuenda teki purunenud vööriilluminaator avaneb Tango baari tagaruumi, mis oli suuremaid veekahjustusi saanud ala. Veidi vett imbus kuuendalt tekilt ka viiendal tekil asuvatesse reisijate kajutitesse. Kaheksa kajuti kokku 15 reisijale anti uued kajutid. Purunenud illuminaatori kaudu laeva pääsenud vee hulk ei kujutanud endast ohtu reisijatele ega laevale.

Olukord saadi kontrolli alla, intsidendist puudutatud ala seati meeskonna range järelvalve alla ning juba teel Riiga testiti turvalisi vahendeid illuminaatori sulgemiseks. Laeval viibis 275 reisijat ja 178 meeskonnaliiget.
Kapteni otsusel väljus laev Stockholmist graafikupärasest ajast neli tundi hiljem, et oodata ära marsruudile jäänud tormi tippaja möödumine.

Intsidendi põhjuseid peab veel uurima, kuid need näivad sarnased sõsarlaevaga Victoria I 2015. aasta detsembris juhtunule. Kuigi ka Romantika radarimast eemaldati ja paigaldati Victoriaga juhtunud õnnetuse järel vööris varjulisemasse alasse, ei olnud see piisav sarnase intsidendi vältimiseks.

Tallink vabandab pardal viibivate reisijate ees ebamugavuste pärast ning lubab nende eest hoolitseda parimal võimalikul viisil. Ettevõte võtab otse ühendust õhtusele väljumisele Riiast Stockholmi pileti ostnutega, et informeerida neid reisi hilinevast väljumisest ning järgmise päeva saabumisest Stockholmi. Reisijatele antakse võimalus muuta oma reisiaega.

Romantika on valminud 2002. aastal Soomes ning naases Riia-Stockholmi liinile mullu 12. detsembril. Laev võtab korraga peale kuni 2500 reisijat.