Alar Nääme vabastati teenistusest avaliku teenistuse seaduse § 87 lg 1 alusel, ametniku enda soovil, teatas Raepress.

Ühtlasi määrati uue linnaosa vanema ametisse nimetamiseni Kesklinna vanema ülesannete täitjaks linnaosa vanema asetäitja Jüri Lump.

Tallinna Kesklinna linnaosavanem Alar Nääme jäi lõplikult omastamises süüdi, kui riigikohus keeldus tema süüdimõistva otsuse edasikaebust menetlusse võtmast.

Juunis tunnistas Harju maakohus Alar Nääme omastamises süüdi ja karistas teda 6300eurose rahalise karistusega.

Riigiprokuratuur süüdistas Näämet ametiisikuna ebaseaduslikult Tallinna linna eelarveliste vahendite kasutamises ligi 2800 euro ulatuses. Selle raha eest korraldas Nääme enne riigikogu valimisi Valgas üritusi. Nääme oli ka ise Valgamaal kandidaat.

Harju maakohtu otsuse vaidlustas Nääme kaitsja Tallinna ringkonnakohtus, kes jättis kaebuse rahuldamata. Nääme kaebas edasi riigikohtusse, mis ei võtnud tema kaebust mehetlusse, mistõttu jõustub süüdimõistev kohtuotsus.

Nääme kinnitas pärast riigikohtu otsust Delfile ja Eesti Päevalehele, et ta astub linnaosavanema kohalt tagasi. „Kuna ma olen avalikus teenistuses ja kohtuotsus on jõustunud, pean ma tagasi astuma kohe. Linnaosavanema ma jätkata ei saa,“ ütles ta.