Prantsuse väljaanne L`Alsace.fr kirjutab, et Mulhouse`i kohus mõistis hiljuti süüdi Lõuna-Aafrika päritolu mehe, kes levitas HIVi (mis kujunes AIDSiks) oma rasedale tüdruksõbrale. Mehele mõisteti karistuseks neli aastat vanglat. Samuti selgus kohtus, et mees oli haigust levitanud ka vähemalt veel ühele rasedale naisele.

Noor, Alsace`i päritolu naine kohtus mehega Saksamaal. 2007. aastal, olles teistkordselt rase, kohtus ta ühe teise naisega, kes rääkis talle, et oli sama mehe tõttu rasedana HIVi nakatunud, teatab kohalik meedia.

Noor prantslanna tegi selle teate peale uuringud ja avastas, et tal on juba välja kujunenud AIDS.

Naine esitas mehe peale kaebuse pärast lapse sündi, kui mees oli mitu kuud kadunud olnud. Mehele määrati 2014. aastal tagaselja nelja-aastane vangistus.

2016. aasta jaanuaris tabati aga mees Eestist. Ta oli endale juba siit uue naise ka leidnud. Mullu septembris anti mees Prantsusmaale üle ning esmaspäevasel istungil mõistetigi ta neljaks aastaks vangi.

Mehe advokaadi sõnul ei soovinud kohtualune anda selgitusi ning tunnistas, et ei otsinud oma laste emaga enam kontakti.

Mullu detsembris mõistis samas piirkonnas asuv kohus ka ühe teise mehe oma kaaslase AIDSi nakatamise eest tagaselja 12 aastaks vangi.

Eesti politsei pressiesindaja sõnul koostati mehe suhtes Prantsusmaa vahistamismäärus 20. detsember 2015 ning ta peeti selle alusel Eestis kinni 25. jaanuaril 2016.

Välja anti lõuna-aafriklane aga 19. septembril 2016.