Kohus mõistis Hakkaraisele etnilise viha õhutamise eest 1160 euro suuruse trahvi. Hakkarainen kirjutas pärast juulikuist Nice´i terrorirünnakut Facebooki: „Kõik moslemid ei ole terroristid, aga kõik terroristid on moslemid.“ Põlissoomlaste teatel arutab partei Hakkaraise distsiplinaarkaristust veebruaris. Hakkarainen otsust edasi ei kaeba, tema assistendi sõnul polnud ta vastavast seadusepügalast teadlik.

Samuti astus kolmapäeval kohtu ette Helsingi linnavolikogu põlissoomlasest liige Olli Sademies, kellele heidetakse ette kolme erinevat Facebooki-postitust. Ühes kutsus ta üles aafrika päritolu meesimmigrante steriliseerima. Teises ütles Sademies, et moslemeid tuleks terrorirünnakute ärahoidmiseks seaverega piserdada. Kolmandas soovitas ta iga immigrandi sooritatud vägistamise eest saata välja sada asüülitaotlejat. Kohus langetab otsuse reedel.

Järgmisel nädalal astub kohtu ette põlissoomlaste noorteorganisatsiooni endine juht Sebastian Tynkkynen, keda süüdistatakse samuti moslemite solvamises Facebooki kaudu.

Detsembris mõisteti süüdi põlissoomlasest parlamendiliikme Lea Mäkipää assistent Terhi Kiemunki, kes kirjutas Facebookis, et islam on vägivaldne ja ebatolerantne religioon. Talle mõisteti 450 euro suurune trahv, ent ta kaebas otsuse edasi.