"Loomaia lääneväravast üle Ehitajate tee Õismäele minnes rikub 90% jalakäijaid fooritule reegleid. Lihtsalt, kes fooritulede loogika välja mõtles, oli kangete ainete mõju all. Tuleb jalakäija, autod sõidavad parasjagu lähimal rajal - vajutab nuppu. Läheb minut, autod peatuvad punase tule taga. Jalakäijal ikka punane. Autod hakkavad sõitma ja sõidavad kaks minutit - jalakäija seisab lolli näoga kõnniteel. Ülejärgmise fooritsükliga süttib ka jalakäijale roheline tuli. Järgmise keskmise real on ka roheline. Ülejärgmisel kordub sama idiootsus - vajutad nuppu ja jälle ootad kaks fooritsüklit. Koos autodega, kel ka punane. Ülesaamine võtab aega neli fooritsüklit. Miks seda nupusüsteemi üldse vaja on, jääb arusaamatuks, sest autode eneste fooriloogika paneb kõik read nagunii kinni ja kui autodel on punane, siis võiks jalakäijal kohe roheline olla. Kui ma antud fooritulede loogika autori kätte saaks, sunniks tund aega seda ristmikku ületama, niikaua jalutan rahus punase tulega seisvate autode eest läbi."

Selles osas olen nõus, mõnel ristmikul on tsükkel nii lühike, et kui juhid hakkaksid vilkuva kollasega paigale jääma, siis lihtsalt tipptunnil tõmbab seal tagant umbe või kinni. Näide: Nõmme tee ja Tammsaare pikenduse ristmik - vasak pööre Pärnu mnt suunas on lühike. Aga sellega ka ühisosa lõppeb. Nii kummaline või imelik, kui me liiklus ka ei tundu, tuleb alustada austusest teiste liiklejate vastu - suunanäitamine, liikluspildi üleüldine tajumine (siia alla sobib ilusasti see ristmike kinni sõitmine stiilis "minul on vaja ja peale mind tulgu või veeuputus"). Oled sa siis taksojuht või tavainimene. Vahel on kõigil kuhugi kiire. Kindlasti aitab kaasa ka see, et kui oled siiski liiklusvoolust aeglasem, ei pea siis vasakus sõidureas sõitma, eriti kui "kiiremad ja võimsamad" elavad niikuinii kukil."

"Näiteks Filtri tee poolt tulles, Tehnika tänavalt Vana-Lõuna tänavale (autojuhile lubav roheline tuli ja jalakäijale ka) keerates tulevad autojuhid nii suure hooga, et nad enamasti ei anna rohelise tulega jalakäijatele teed. Alati pole ka suurt hoogu vaja, nad lihtsalt ei suvatsegi anda teed. Kuna see on mu koertejalutusringi üks osa, siis olen seal tihti saanud kätega vehkimist, pärast äkkpidurdusi, kui ma keset ülekäigurada juba olen ja nad suure hooga parempööret teevad. Vahel ma peangi ootama vähemalt 5 autot ja nad läbi laskma, sest keegi ei suvatse peatuda, et saaksin ka rohelise lubava tulega üle tee minna."