"Pokemoni mängu esimestel kuudel levis libainfo, et mobiili kiirlaadimist saab teha mikrolaineahjus. Ameerikas jäid seda katsetades mitmed lapsed oma nutitelefonidest ilma. Eestis ühtegi teadet põlema süttinud mobiilide kohta ma ei kuulnud ja mul oli siiras heameel tunnistada, et meil sellised rumalad naljad läbi ei lähe," kirjutas Punak Facebookis.

Nüüd jagatakse erinevatel lehtedel USA näitel tehtud meemi, milles on näha vestlust, kuidas keegi saadab Kurtide Liidule helifaili. "Laike ja kommentaare lugedes tundub, et see teeb paljudele nalja," leidis veebikonstaabel.

Paraku on Punaku kinnitusel ka Eesti lapsed samasugust nalja järele tegema hakanud. "Halb tunnistada, aga kahjuks on Eestis viimase kuu jooksul paarkümmend last sarnast failisaatmist järele teinud. Lisaks pole see ainus puuetega inimestega seotud leht, mida selliselt tülitatakse. Mis toimub?" küsis ta.

Veebikonstaabli sõnul tuleb puuetega inimeste solvamisele nii sotsiaalmeedias kui väljaspool seda panna selge piir. "Musta huumori tegemist ei saa ära keelata, kuid sõnum peab jõudma kõikideni, et sellise nalja kordamine on sobimatu, solvav ning seda ei tohi tolereerida. Olen kirjutanud mõnele naljamehele Facebooki kirja ja seni on ka mitmed neist Kurtide Liidu lehel vabandanud. Palun jagage sõnumit edasi, et meile ei tekiks uusi sarnaseid naljamehi ja -naisi juurde!" kutsus Punak üles.